
روستای نمارستاق کجاست؟
کلمه نمارستاق از دو بخش نما + رستاق تشکیل شده است که رستاق در لغت به معنی آبادی ، دیه ، ده
و روستا آمده است. کلمه نما به معنی صورت و ظاهر ، منظره خارجی بنا و عمارت می باشد. روایت شده است قصبه فعلی نمار در گذشته به صورت دشت وسیعی بوده است و در اصل به نام دهکده << نما >> بوده که با ادغام در کلمه رستاق به صورت اشتباه به نمار تغییر نام یافت و مجموع دهکده های تابعه آن دهستان به نمارستاق معرفی شدند و کلمه نمار ، غلط مصطلحی است که به لفظ عامیانه تلفظ و بیان می شود.
آبادی نمار از دهستان نمارستاق بخش لاریجان به طول جغرافیایی 52 درجه و 5 دقیقه و عرض جغرافیایی 36 درجه و 6 دقیقه و ارتفاع 2180 متر از سطح دریا و فاصله تا مرکز بخش حدود 50 کیلومتر و فاصله تا جاده اصلی حدود 25 کیلومتر، از حوزه استحفاضی فرمانداری شهرستان آمل به شمار می رود.
دهستان نمارستاق
این منطقه از 18 روستا تشکیل شده است ، که به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می شود روستاهای پنجاب ، سوآ ، امره ، اطاقسرا ، شیخ محله ، پلریه ، سلور ، دوظهور ، کلری ، کفا ، نمار و دیوران در بخش شمالی و روستاهای نسل ، نیزه ، دره کنار ، عبدالمناف ، کردچالک و فیس در بخش جنوبی دهستان نمارستاق قرار دارند.

طوایف و خاندان های منطقه نمارستاق
نمار از خاندان های آهی ، مشائی خسینگ ، ورزنی ، فلاح ، کوهی ، دیوران آریج ، اهری ،کفا از خاندان تیرگر ،کلری از خاندان دیلمی ، پلریه از خاندان من ، سلور از خاندان آهنگر ، دزور از خاندان آهنگر ، شیخ محله از خاندان چالی و نوری ، اطاق سره خاندان درویش که از لاریجان آمدند ، امره خاندان ماهینی و بندپی ، سوآ خاندان جلهت نجار و بهین ، نسل خاندان سیف چرخ و موسوی ، دره کنار از خاندان پولاد ، عبدالمناف از درویش و نوایی ، کرده چالک از خاندان پهلوانی، فیس خاندان صفایی ، پنجو یا پنجاب خاندان مزو و باغناز جمله خاندانهای معروف بودند که در شجره نامه این روستا به آن اشاره شده است . (این بخشی از اطلاعات اشخاص هست که به صورت تحقیق محیطی از بعضی از افراد قدیمی به عمل آمده اطلاعات بقیه دوستانی و یا خانواده هایی که از این بخش جا مانده عذرخواهی می کنم )
منطقه نمارستاق و آبشار دریوک (کوهره)

در مسیر سفر به نمارستاق تا آبشار دریوک پس از رسیدن به روستای نمارستاق و یک کوهپیمایی کوتاه، دشتی خواهید دید؛ دشتی میان کوههای بلند و رودخانههای زلالی که شاخه شاخه شده و در مسیر شما جاری هستند.
برای رسیدن به دشت زیبای دریوک یک کوهپیمایی ۳۰ دقیقهای خواهید داشت. دشت وسیع دریوک میان کوههای سنگی و بلند قرار گرفته و اسبهایی در آن حوالی پرسه میزنند و بهزیبایی طبیعت میافزایند.
دشت دریوک
در هوای خنک و دلچسب دشت دریوک با طی پیادهروی ۲۰ دقیقهای به آبشار دریوک میرسید. آبشار دریوک یا آبشار کوهره در هفت کیلومتری روستای نمارستاق قرار دارد که آن را بلندترین آبشار زمینی ایران میدانند. این آبشار را بهایندلیل زمینی مینامند که روی تختهسنگهای صاف با شیب نسبتا کم میلغزد و خود را به دشت میرساند و رودهای جاری در دشت را پرآب میکند. آبشار در جنوب روستای نمار (نمارستاق) و در دره شرقی دریوک واقع شده که حدود ۱۰۰ متر ارتفاع دارد.
آبشار کوهره نمارستاق
زمانیکه به آبشار دریوک میرسید، آبهای خروشان را مشاهده میکنید که از دل سنگهای سخت میجوشند. این آبها با قدرت خارج میشوند و صدای دلنشین و آرامشبخش برخورد آب با سنگها را میشنوید.
تختهسنگهایی که اطراف آبشار قرار دارند، محل مناسبی برای نشستن، استراحت و لحظهای خلوت کردن محسوب میشوند. آرامش دریوک، طبیعت زیبا و صدای آب بسیار لذتبخش هستند. پیشنهاد میکنم اگر دنبال آرامش و بازسازی روح خود هستید، برای دوری از شلوغی زندگیِ شهری هرگز این طبیعت بکر را از دست ندهید.
درضمن باتوجه به منطقه، آبوهوای کوهستانی و پیادهرویهایی که در پیش دارید، لباس گرم و کفش مناسب کوهنوردی و پیادهروی یک دست لباس اضافه همراه خود داشته باشید.
هر زمانکه به نمارستاق سفر کنید، زمان مناسبی برای بهره بردن از این طبیعت زیبا است؛ اما باتوجه به منطقه ییلاقی و آبوهوای کوهستانی و بسیار خنک بهترین زمان برای سفر از خرداد تا مهر ماه بهحساب میآید. بازدید از آبشار دریوک میتواند یک سفر تابستانی بسیار دلنشین و خاطرهانگیز را برای شما رقم بزند.
آبشار امزناچال دشت دریوک
